RSS

понеделник, 26 март 2018 г.

Чеснови пържени кюфтета с пресни лук и подправки



Необходими продукти:



  • 1/2 връзка пресен чесън
  • 500-700 грама кайма смес
  • 1 стрък пресен лук
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • 1 стрък пресен джоджен
  • сол, черен пипер и кимион на вкус
  • 1-2 филии хляб, накиснати в прясно мляко
  • 1 яйце


Начин на приготвяне:


В купа сложете каймата и прибавете нарязани ситно чесън, лук, магданоз и джоджен. Добавете сол, черен пипер и кимион на вкус. Отцедете филийките от излишната течност, сложете към мляното месо и чукнете яйцето. Омесете каймата и я охладете за няколко часа. С влажни ръце оформете кюфтета и ги изпържете в силно сгорещено олио. По желание използвайте брашно за при пърженето на кюфтетата, но по-сочни и вкусни стават без него. Поднесете топли с гарнитура по избор. Добър апетит! 


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...