Необходими продукти:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLPmELck8h3jUhyphenhyphen1zSlfVjc217mAwnPLZn-SefgE_4AT9COX9djKId1j0T1TuYlDenVDAGL32ee0mRXe63f5WHKO4ALei9tbFhA-wo15oeOU-Kp82NZY0Fh87yP0S8YUT9LdYQzybCT7ZN/s400/20180306_135649.jpg)
- 5 яйца
- 1 и 1/2 чаена чаша захар
- 1 чаена лъжичка ванилия
- настъргана кора от един лайм
- настъргана кора от един портокал
- 10 грама бакпулвер
- 2 чаени чаши пресято брашно
- 70 милилитра олио
- 50 милилитра топла вода
- течен шоколад за украса
- бисквитки за украса
Начин на приготвяне:
В купа чукнете яйцата и прибавете захарта, ванилията и цитрусовите корички. Разбийте сместа с миксер, бийте в продължение на 10 минути. В друг съд комбинирайте брашното с бакпулвера, разбъркайте и прибавете към яйчената смес. Добавете олиото, топлата вода и разбъркайте до еднородност. Изсипете тестото в намаслена и набрашнена форма, загрейте фурната на 180 градуса и сложете кекса за 10 минути да се пече отдолу. След това го преместете в средата и продължете печенето около 30 минути. Проверете дали е готов с клечка за зъби. Охладете сладкиша и го украсете с течен шоколад и бисквити по ваш избор. Разрежете и поднесете. Да ви е сладко!
0 коментара:
Публикуване на коментар