RSS

вторник, 14 април 2020 г.

Курабийки за Великден



Необходими продукти:

  • 400 грама кисело мляко
  • 20 грама амонячна сода
  • 10 грама бакпулвер
  • 15 супени лъжици захар
  • 20 супени лъжици разтопена свинска мас
  • кората от 1 портокал
  • кората от 1 лимон
  • 9 яйца - 6 за тестото и 3 за гланц
  • брашно - колкото поеме за средно меко тесто (около 1.250 кг), докато спре да лепне
  • захар за поръсване

Начин на приготвяне:




Киселото мляко се слага в купа, добавя се амонячната сода и се чака да шупне. Яйцата се смесват със захарта и се разбиват с миксер. Брашното се пресява в купа, прибавя се бакпулверът, цитрусовите настъргани кори, разтопената мас, яйчената смес и млякото с амоняка. Забърква се лепкаво тесто - отначало с лъжица, а после се измесва с ръце, докато се получи гладко, средно меко тесто. Завива се и се оставя да почине за час. След това, от тестото се разточва кора с дебелина 0.5-1 см и се изрязват форми по желание. Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене, намазват се с яйце и се поръсват със захар. Пекат се в предварително загрята на 180 С фурна до леко зачервяване. Да ви е сладко! Весели празници!






0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...