RSS

четвъртък, 28 май 2020 г.

Гюзлеми на тиган


Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши брашно
  • 1 чаена чаша вода
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 1 супена лъжица оцет
  • 3 супени лъжици олио
  • Още брашно за доомесване
  • 100 грама сирене
  • Масло за намазване


Начин на приготвяне:

В купа пресявате брашното, към водата слагате солта, захарта, оцета и олиото. Комбинирате съставките и замесвате тесто. След готовност оставяте тестото да си почине 2 часа. Може да го пригответе от вечерта. Тестото става разтегливо заради киселината в него. Разрязвате топка и разстилате върху покривка, за да се получи тънка кора. Поръсва се със сирене и се завива от всички страни като пликче. Разточва се веднъж, отново се сгъва и разточва. Запича се на тиган, по 5 минути от всяка страна, намазан с масло или сач. След готовност отново се намасляват. Поднесе с каничка айран. Добър апетит!


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...