RSS

събота, 28 август 2021 г.

Пълнени чушки с кафяв ориз, кайма и заливка от бешамел

 Необходими продукти:



  • 1 килограм червени чушки 
  • 300 грама кайма смес
  • Сол, черен пипер, червен пипер и кимион на вкус 
  • 1 обелен и настърган морков 
  • 2 стръка пресен девесил 
  • 1 стрък пресен магданоз 
  • 1 глава лук 
  • Зехтин или олио за запръжка 
  • 1 мек домат 
  • 1 чаена лъжичка чубрица 
  • 1 чаена чаша кафяв ориз
  • 1 кофичка кисело мляко 
  • 2 супени лъжици брашно 
  • 1/3 чаена чаша прясно мляко 
  • 20 милилитра бяло вино 



Начин на приготвяне: 




Измийте, почистете от семената чушките и запазете дръжките им. Пригответе смес за пълнене като запържите лука, нарязан ситно, заедно с моркова. Прибавете каймата, солта, черния пипер, червения пипер и кимиона. Разбъркайте и като се запържи, добавете ситно нарязан домат, магданоз, девесил и чубрица. Накиснете ориза за час във вода, отцедете през гевгир и прибавете към сместа. Налейте 20 милилитра бяло вино, разбъркайте и оставете да изстине. С получената плънка напълнете чушките и ги запушете с дръжките им. Подредете в тавичка, залейте ги с 300 милилитра вода и запечете за 40 мин във фурна, загрята на 200 градуса. След готовност отцедете водата, останала от печенето, към нея прибавете киселото и прясното мляко. Разбъркайте. Запържете брашното и разредете с млечния сос. Изсипете сместа върху чушките и върнете във фурната за 15 минути. Поднесете чушките топли, гарнирани с бешамел и нарязан ситно магданоз или друга зелена подправка. Добър апетит! 




0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...