RSS

сряда, 1 септември 2021 г.

Пържени кюфтенца от телешка кайма


Необходими продукти:




  • 500 грама телешка кайма
  • 250 грама свинска кайма
  • 2 сухи филии хляб
  • 100 милилитра червено вино
  • Няколко стръка пресен магданоз
  • 1 глава лук, нарязана ситно
  • Сол, черен пипер и кимион на вкус
  • 1/2 супена лъжица чубрица
  • 1/2 чаена чаша брашно
  • Мазнина за пържене



Начин на приготвяне:


В купа смесете двата вида кайма, добавете нарязан ситно магданоз, лук, сол, черен пипер, кимион и чубрица. Накиснете хляба във виното, нека набъбне и попие цялата течност. Прибавете го към каймата и я замесете. Оставете на хладно сместа, поне за час, за да се смесят добре вкусовете. След това загрейте мазнина, оформете кюфтенца, оваляйте в брашно и изпържете до златисто-кафяв загар. Поднесете топли с гарнитура по избор. Добър апетит! 




0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...