Необходими продукти:
- 500 грама руска салата
- 2 връзки пресен розмарин
- 1 връзка пресен копър
- Настърган парземан
- Парченце твърд кашкавал
Начин на приготвяне:
Обичайно руската салата се приготвя от сварени картофи, моркови, грах, яйца - настъргани, нарязани ситно кисели краставички, шунка, подправки и майонеза. Някои слагат и царевица, други не, но както и да изберете да я приготвите, ще се получи празнично аранжирана салата. От нея оформете конус в средата на плато. Начупете клонките розмарин и украсете от върха му към широката част. Между тях сложете стръкчета копър и завършете елхичката. По желание украсете с други продукти като царевица, грахчета, морковчета, нанизани на конец като гирлянд. От парченцето кашкавал изрежете звезда и я забодете на клонка от розмарина - на върха на елхата. Поръсете с настърган ситно пармезан и украсете платото отстрани с мезета по избор. Весели празници и много добро настроение ви желаем! Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар