RSS

сряда, 24 ноември 2021 г.

Боб с кюфтенца яхния


Необходими продукти:




  • 300 грама зрял боб, сварен и отцеден 
  • 300 грама кайма, овкусена предварително 
  • 1 глава лук
  • 1 обелен морков, нарязан на кубчета 
  • 1  обелен домат, настърган
  • 1 зелена чушка, почистена и нарязана ситно
  • 3-4 обелени скилидки чесън 
  • Няколко стръка пресни магданоз, керевиз и джоджен
  • 1 чаена лъжичка червен пипер 
  • 1 чаена лъжичка чубрица 
  • Олио или зехтин за запръжка 
  • Сол, черен пипер на вкус 



Начин на приготвяне: 



В тенджера загрейте мазнина и запържете лука. От каймата оформете ситни кюфтенца и ги прибавете към него. Задушете за 5 минути и разбъркайте. Добавете нарязаните чушка, морков, домат и скълцаните пресни подправки. Подправете със сол, черен, червен пипер, чубрица и разбъркайте. Сложете целите скилидки чесън и отцедения, предварително сварен боб. Налейте около 250 милилитра вода и оставете яхнията да къкри на тих огън за 30 минути. По желание сгъстете боба с малко натурално нишесте, размито в топла вода. Поднесете яхнията топла, добър апетит! 🥂

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...