RSS

четвъртък, 3 март 2022 г.

Винен кебап с телешко месо


Необходими продукти:

  • 400 грама телешко месо
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 3-4 меки домата
  • 120 мл доматен сок
  • 150 мл червено вино
  • Сол, черен пипер на вкус
  • 3-4 зърна бахар
  • 2-3 дафинови листа
  • Щипка захар

Начин на приготвяне:



Оставете телешкото месо да се отцеди добре върху кухненска хартия, а след това нарежете на парченца. Запържете ги в малко мазнина - масло или мас, добавете лука, морковите, нарязани на кубчета и доматите, обелени и настъргани. Прибавете щипка захар, сол и черен пипер. Налейте виното, доматения сок и подправете с бахар и дафинов лист. Сложете капак и гответе ястието на тих огън за 60 минути. Десетина минути преди да свалите от котлона, махнете капака. След готовност поднесете със сварен бял ориз или картофено пюре. Добър апетит! 


1 коментара:

vesela каза...

Вкусно, и красиво!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...