skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 400 грама телешко месо
- 1 глава лук
- 1 морков
- 3-4 меки домата
- 120 мл доматен сок
- 150 мл червено вино
- Сол, черен пипер на вкус
- 3-4 зърна бахар
- 2-3 дафинови листа
- Щипка захар
Начин на приготвяне:
Оставете телешкото месо да се отцеди добре върху кухненска хартия, а след това нарежете на парченца. Запържете ги в малко мазнина - масло или мас, добавете лука, морковите, нарязани на кубчета и доматите, обелени и настъргани. Прибавете щипка захар, сол и черен пипер. Налейте виното, доматения сок и подправете с бахар и дафинов лист. Сложете капак и гответе ястието на тих огън за 60 минути. Десетина минути преди да свалите от котлона, махнете капака. След готовност поднесете със сварен бял ориз или картофено пюре. Добър апетит!
1 коментара:
Вкусно, и красиво!
Публикуване на коментар