RSS

понеделник, 28 февруари 2022 г.

Гъбена супичка със спанак

 

Необходими продукти:

  • 250 грама пресни печурки
  • 1 чаена лъжичка краве масло
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1/2 чаена чаша ориз
  • 150 грама пресен спанак
  • 1-2 стръка пресен джоджен
  • 1 скилидка чесън
  • Сол, черен пипер на вкус
  • Сок от половин лимон
  • 1 яйце и 200 грама кисело мляко
  • Около 2 литра вода


Начин на приготвяне:




В тенджера разтопете маслото и сотирайте предварително почистените и нарязани гъбки. Добавете наситнен лук, чесън, морков - настърган или на кубчета, нарязан ситно спанак. Задушете за 2-3 минути, подправете със сол, черен пипер и джоджен. Налейте водата, заедно с лимоновия сок и оставете да заври. След завиране прибавете ориза и гответе още 15 минути. Изключете от котлона и оставете супата да се поохлади за 10 минути. Направете застройката от разбито цяло яйце, смесено с кисело мляко, загребете черпак от бульона, разбъркайте и налейте сместа към супата. Поръсете с пресни подправки по избор и поднесете. Добър апетит! 




0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...