RSS

вторник, 21 юни 2022 г.

Доматена манджа с печени червени чушки

 Необходими продукти:


  • 2 глави лук
  • 1 морков
  • 1 тиквичка
  • 350 грама печени червени чушки
  • 2 скилидки чесън
  • 1 връзка пресен магданоз
  • 3 меки домата, обелени
  • 1 чаена лъжичка захар
  • Сол, черен пипер на вкус
  • Олио за запръжка или масло
  • 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
  • Няколко стръка пресен керевиз
  • 200 грама твърдо бяло сирене

Начин на приготвяне:


В тенджера се сгорещява мазнина и се запържват лука, нарязан на полумесеци, настърганите морков и тиквичка.
След 3-4 минути се прибавят ситно нарязаните печени чушки, чесъна и обелените и настъргани домати. Бърка се докато сосът се сгъсти, на тих огън, около 40 минути. Подправя се със захар, сол, черен пипер и пушен такъв. Накрая се прибавят пресните магданоз и керевиз. Манджата се сервира с нарязано на кубчета сирене. Добър апетит!


1 коментара:

vesela каза...

Ох, че вкусно. Преди малко приготвих чушки с доматен сос, но скоро ще се възползвам от тази интересна рецепта, благодаря!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...