Необходими продукти:
- 2 глави лук
- 1 морков
- 1 тиквичка
- 350 грама печени червени чушки
- 2 скилидки чесън
- 1 връзка пресен магданоз
- 3 меки домата, обелени
- 1 чаена лъжичка захар
- Сол, черен пипер на вкус
- Олио за запръжка или масло
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- Няколко стръка пресен керевиз
- 200 грама твърдо бяло сирене
Начин на приготвяне:
В тенджера се сгорещява мазнина и се запържват лука, нарязан на полумесеци, настърганите морков и тиквичка.
След 3-4 минути се прибавят ситно нарязаните печени чушки, чесъна и обелените и настъргани домати. Бърка се докато сосът се сгъсти, на тих огън, около 40 минути. Подправя се със захар, сол, черен пипер и пушен такъв. Накрая се прибавят пресните магданоз и керевиз. Манджата се сервира с нарязано на кубчета сирене. Добър апетит!
1 коментара:
Ох, че вкусно. Преди малко приготвих чушки с доматен сос, но скоро ще се възползвам от тази интересна рецепта, благодаря!
Публикуване на коментар