Необходими продукти
- 250 г пилешко филе
- 1 стрък праз (малък)
- 1 глава лук
- 150 г гъби
- 200 г бамбук от консерва
- 2-3 с.л. соев сос
- 50 мл бульон
- 1 с.л. нишесте
- растителна мазнина
Начин на приготвяне
Пилешкото запържваме в сгорещена мазнина до порозовяване. Добавяме гъбите и лука и пържим около 2-3 минути. След това слагаме бамбука и бъркаме около 1-2 минути. Наливаме соевият сос към пилешкото и отново разбъркваме. Добавяме бульона и веднага разтворено в 1 с.л. вода нишесте. Бъркаме докато се сгъсти, добавяме праза, след което пак разбъркваме и сваляме от котлона. Сервираме с варен ориз.
Към ястието могат да се добавят различни видове зеленчуци според вкуса.
1 коментара:
Много,много вкусно и любимо,Роси!Поздрави!
Публикуване на коментар