RSS

сряда, 13 април 2016 г.

Домашен сладолед с ягоди и карамелов сироп

Толкова лесен сладолед, буквално се прави за броени минути, еееее, малко повече се чака докато си стегне, но пък си струва чакането. След това се наслаждавате на лека, пухкава и топяща се консистенция с вкус на карамел и за разкош - ягоди ! 


Необходими продукти :


  • 500 г сладкарска сметана
  • 200 г пресни ягоди
  • 300 г бонбони "Карамел Му"



Начин на приготвяне: 



В подходяща купа разбиваме много добре 400 мл от сметаната. Другите 100 мл изсипваме в друга купа, към която добавяме карамелените бонбони. Разтапяме ги на микровълнова фурна за 2-3 минути, като разбъркваме периодично. След това получената смес се разбърква до пълна хомогенност, оставя се да се охлади. След като поизстине, половината от сместа се добавя към сметаната и се разбива отново, докато се смесят двата продукта. Към сметановата смес добавяме почистените, измити и нарязани пресни ягоди. Разбъркваме внимателно и изсипваме сладоледа в кутия с капак. Заливаме с останалата част от карамела. Преди да сложим капака на кутията, слагаме стреч фолио. Прибираме във фризер за минимум 4-5 часа. Сервираме, гарниран по желание. Аз използвах пресни ягоди ! Да ви е сладко !

3 коментара:

Виолета Семерджиева каза...

Сладоледа изглежда много добре с тези ягодки. П.с. : имаш страхотни орхидеи с богати и големи цветове. Издаи тайната за отглеждането им.

Виолета Семерджиева каза...

Сладоледа изглежда много добре с тези ягодки. П.с. : имаш страхотни орхидеи с богати и големи цветове. Издаи тайната за отглеждането им.

Rusiana Taneva каза...

Благодаря ти, Вили. Честно казано орхидеите са ми любими цветя и ги обсипвам с много любов <3 Грижите са елементарни, просто хубаво западно изложение, двойни кашпи, за да имат влага постоянно. Светлината е много важна.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...