Необходими продукти :
- 1 глава лук
- 1-2 по-меки домата
- 1 морков
- 2-3 небелени скилидки чесън
- 1 чушка
- 500г картофи
- 400г пилешки воденички
- 300-400г месо (пилешко или свинско - по избор)
- 3с.л доматено пюре
- 2с.л червено вино
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- 1ч.л червен пипер
- 2-3 стръка пресен магданоз
- 1-2 листенца керевиз
- около 1 литър вода
- 2-3 с.л олио за запръжка
Начин на приготвяне:
Воденичките се сваряват предварително, прецеждат се и се нарязват на по-ситно.
Лукът се обелва, измива и наситнява. Запържва се в олиото. Към него се добавят скилидките чесън, нарязаната чушка, наситнените домати и морков. Разбърква се. Добавят се нарязаните на парченца месо и воденичките. Картофите се нарязват на кубчета и се прибавят към сместа. Отново се разбърква добре. Към яхнията се добавят доматеното пюре, виното и подправките, след това се налива водата и се оставя да къкри на слаб огън около 40-45 минути. Непосредствено преди свалянето от котлона, се изваждат 3-4 вече сварени картофа и се намачкват с помощта на вилица. Добавя се малко вода и се връща обратно в яхнията, като се разбърква добре, за да се сгъсти. Подправя се със скълцания пресен магданоз и листенца керевиз. Добър апетит!