RSS

сряда, 10 ноември 2021 г.

Крем супа от манатарки с пресни чесън и мащерка



Необходими продукти:




  • 250 грама нарязани на кубчета манатарки
  • 1 стрък праз
  • 1-2 стръка пресен чесън, може и стар - няколко скилидки
  • 300 милилитра прясно мляко
  • 3 супени лъжици брашно или натурално нишесте
  • 2 супени лъжици краве масло
  • Сол, черен пипер на вкус
  • Няколко стръка прясна мащерка



Начин на приготвяне:

В тенджера разтопете маслото и задушете нарязаните гъби, праз и чесън за 10 минути. Към зеленчуците прибавете прясното мляко, солта и пипера. Подправете на вкус. Изчакайте да заври. Размийте брашното или нишестето в малко топла вода, разбъркайте, за да няма бучки и изсипете сместа към супата. Продължете бъркането, за да се сгъсти. Гъстотата е по желание, ако искате по-плътен вкус, добавете повечко брашно/нишесте. Гответе още 5 минути след завиране. Разсипете и поднесете крем супата топла, поръсена с прясна мащерка. По желание може и да се пасира. Добър апетит! 



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...