RSS

вторник, 2 ноември 2021 г.

Хрупкава пица с гъби, маслини и чушки

 

Необходими продукти:

За тестото: 


  • 500 грама брашно 
  • 1/2 кубче жива мая
  • 1 чаена лъжичка захар 
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1 супена лъжица заквасена сметана
  • 1/2 супена лъжица балсамов оцет
  • 2 супени лъжици зехтин 


За плънката: 


  • 3-4 меки домата, обелени + 1 чаена лъжичка захар 
  • Няколко стръка пресни босилек и риган 
  • 1 чаена лъжичка стрита чубрица 
  • Сол на вкус
  • 150 грама пресни печурки
  • 2-3 зелени или червени пресни чушки
  • Шунка, луканка или друг колбас по избор 
  • 150 грама царевица от консерва
  • 100 грама маслини без костилки, нарязани на кръгчета
  • 300 грама настърган мек кашкавал 




Начин на приготвяне: 





В купа пресейте брашното и добавете солта. Затоплете около 200 мл вода за половин минута в микровълнова, размийте маята, прибавете заквасената сметана и захарта към нея. Разбъркайте, сложете оцета, зехтина и налейте сместа към брашното. Замесете тесто, оставете го да почине 20 минути и оформете блатове. От това количество тесто може да получите 3 големи пици, зависи от дебелината и големината, която желаете. 
В друг съд настържете доматите и прибавете към тях солта, захарта и нарязаните подправки + чубрицата. Разбъркайте соса и добавете върху блата. Разнесете и по краищата му. Отгоре подредете нарязани ситно гъбки, чушки, колбас, който сте избрали, царевица, маслини и кашкавал. Кашкавалът може да бъде поръсен и непосредствено след намазването на пицата със сос, както и след завършека на пицата, но в по-малки количества. Готовата пица се изпича в загрята на 200 градуса фурна, в средата, за около 15-20 минути. След готовност изчакайте да изстине малко, разрежете и я поднесете. По желание украсете с пресни зелени подправки. Добър апетит! 




0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...