Необходими продукти:
• 1 глава лук
• 1 морков
• 2 по-меки домата
• 2 червени чушки
• 1 зелена чушка
• 1 тиквичка
• 3-4 картофа
• Стрък целина
• 500г овкусена кайма
• 2-3 скилидки чесън
• 3-4 стръка пресен магданоз
• 1 с.л червен пипер
• 1 ч.л чубрица
• сол и черен пипер на вкус
• 50 мл червено вино
• 60 г масло
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва, заедно с настъргания морков в малко масло. Разбърква се, след което се добавят нарязаните на ситно зеленчуци - тиквичката, чесъна, целината, картофите, чушките. Разбърква се, подправя се с червен пипер, сол и черен пипер на вкус, след което се прибавят и обелените и нарязани на ситно домати. Магданозът се наситнява и се добавя към сместа, налива се виното, след което ястието се оставя да се задуши за 15-на минути на слаб огън. Отделно в друг по-дълбок съд се разтапя масло, в което се изпържват кюфтенцата, оформени предварително - с големина колкото орех. След готовност се прибавят към зеленчуковата смес и ястието се поднася топло. Добър апетит!