RSS

вторник, 1 февруари 2022 г.

Хрупкава пица с гъби, кисели краставички и пушено свинско филе

 

Необходими продукти:


За тестото:

  • 300 грама брашно
  • 125 мл топла вода
  • 7 грама суха мая
  • 10 грама кафява захар
  • 10 грама сол
  • 1 чаена лъжичка балсамов оцет
  • 2 супепи лъжици зехтин
  • Брашно за доомесване

За гарниране:



  • 3 супени лъжици доматена паста
  • 1 чаена лъжичка босилек
  • 1 чаена лъжичка риган
  • Сол на вкус + щипка захар
  • 250 грама фино нарязано свинско филе
  • 4-5 кисели краставички, нарязани на ситно
  • 100 грама царевица от консерва
  • 150 грама пресни печурки
  • 1-2 зелени чушки, почистени и нарязани на кръгчета
  • 200 грама настърган кашкавал или моцарела
  • Маслини, листа спанак и моцарела за украса


Начин на приготвяне:


В купа пресейте брашното и добавете сухата мая. В топлата вода добавете зехтина, балсамовия оцет, солта и захарта. Разбъркайте и изсипете към сухите съставки. Замесете тесто и го оставете на топло. Ако лепне, добавете още малко брашно и доомесете. След втасването разрежете топки, според вашите предпочитания за големина. Разточете блат и го сложете върху хартия за печене. Загрейте фурната на 250 градуса и сложете основата да се изпече за 3-4 минути най-долу. Извадете и намажете с доматена паста, смесена със сол, захар, риган и босилек. Гарнирайте с филето, гъбите, краставичките, царевицата, чушките. Поръсете с кашкавал. Сложете пицата в средата на фурната и допечете на 200 градуса за 10 минути. След готовност, като поизстине малко, украсете със спанака, моцарелата и маслините. Разрежете и поднесете. Добър апетит!





0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...