Необходими продукти:
- 4 големи яйца
- 150 грама бадемово брашно
- 150 грама сусамово брашно
- 30 грама кедрови ядки
- 20 грама маково семе
- 20 грама сусам
- 30 грама сурови тиквени семки
- 150 грама йогурт или заквасена сметана с висок процент масленост
- 1 чаена лъжичка каменна сол
- 1 чаена лъжичка сушен риган
- 10 грама бакпулвер
- 2-3 чаени лъжички зехтин
Начин на приготвяне:
В купа разбийте яйцата до кремообразност. Към тях прибавете зехтин. Изсипете сметаната в купичка и добавете бакпулвера. В друг съд смесете брашната, добавете кедровите ядки, маковото семе, сусама, тиквените семки, солта и ригана. Добавете яйцата и сметаната. Разбъркайте до получаването на еднородна смес и пресипете в силиконова продълговата форма за хляб. Загрейте фурната на 180 градуса, изпечете за 10 минути първо най-долу във фурната, а след това преместете формата в средата и пуснете вентилатор. Печете още 30 минути. След готовност изчакайте да изстине, разрежете и поднесете.
Добър апетит!
Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар