RSS

сряда, 16 февруари 2022 г.

Картофени кюфтета със сирене

 

Необходими продукти:


  • 1 кг картофи
  • 250 грама меко сирене
  • 1 голяма глава лук, настъргана
  • 1 чаена лъжичка стрита чубрица
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1 чаена лъжичка кимион
  • 1 чаена лъжичка черен пипер
  • Няколко стръка пресен копър
  • 1 ситно нарязана скилидка чесън
  • Половин връзка пресен магданоз
  • 4 разбити яйца
  • Пакетче галета, фина
  • Олио за пържене


Начин на приготвяне:




Сварете картофите. Още горещи ги прехвърлете в купа със студена вода. Премахнете люспите и сложете в друг дълбок съд. Към тях прибавете сиренето. Под меко сирене имам предвид тип "Дунавия". Подправете със солта, пипера, кимиона, чубрицата, чесъна, копъра, магданоза и сложете настърганата глава лук. Омесете всички продукти до еднородност, месете с ръце, както месите кайма. Загрейте олио в подходяща тенджерка, пърженето ще бъде на маслена баня. В влажни ръце вземете от сместа, потопете в разбитите яйца, след това в галетата и дооформете кюфте. Направете всички по този начин. Изпържете до кафява коричка и от двете страни. Стават бързо и не се разпадат. От сместа излизат около 10-на средни по големина кюфтета. Поднесете с чеснов сос. Добър апетит! 




0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...