Необходими продукти:
- 1 кг картофи
- 250 грама меко сирене
- 1 голяма глава лук, настъргана
- 1 чаена лъжичка стрита чубрица
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка кимион
- 1 чаена лъжичка черен пипер
- Няколко стръка пресен копър
- 1 ситно нарязана скилидка чесън
- Половин връзка пресен магданоз
- 4 разбити яйца
- Пакетче галета, фина
- Олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете картофите. Още горещи ги прехвърлете в купа със студена вода. Премахнете люспите и сложете в друг дълбок съд. Към тях прибавете сиренето. Под меко сирене имам предвид тип "Дунавия". Подправете със солта, пипера, кимиона, чубрицата, чесъна, копъра, магданоза и сложете настърганата глава лук. Омесете всички продукти до еднородност, месете с ръце, както месите кайма. Загрейте олио в подходяща тенджерка, пърженето ще бъде на маслена баня. В влажни ръце вземете от сместа, потопете в разбитите яйца, след това в галетата и дооформете кюфте. Направете всички по този начин. Изпържете до кафява коричка и от двете страни. Стават бързо и не се разпадат. От сместа излизат около 10-на средни по големина кюфтета. Поднесете с чеснов сос. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар