RSS

четвъртък, 24 февруари 2022 г.

Тесто за пица с тъмна бира

 

Необходими продукти:

  • 150 мл тъмна бира
  • 100 мл топла вода
  • 10 грама сол
  • 10 грама кафява захар
  • 2 супени лъжици зехтин 
  • 3 чаени чаши пресято брашно
  • 7 грама суха мая 

За гарниране: 

  • Продукти по ваш избор, аз съм използвала:
  • 3 супени лъжици доматена паста 
  • 1 чаена лъжичка сух риган
  • 1 чаена лъжичка босилек
  • 250 грама настърган кашкавал 
  • 2 нарязани на кръгчета пресни чушки
  • 300 грама луканка, нарязана фино
  • 150 грама сладка царевица 
  • 100 грама нарязани пресни печурки 
  • Няколко маслини без костилки



Начин на приготвяне: 

В купа сложете пресятото брашно и към него добавете солта и сухата мая. В купичка смесете водата, бирата, захарта и зехтина. Налейте течните съставки към сухите и замесете меко тесто. Оставете го в хладилник да втасва. Колкото повече, толкова по-добре. Аз го приготвих сутринта и го използвах вечерта. Поръсете плота с брашно и разрежете топки от тестото, колтото пици желаете. Разточете съвсем леко и разтеглете по плота с набрашнени ръце. Оформеният блат сложете в тавичка, застлана с хартия за печене и гарнирайте с доматен сос, предварително подправен с босилек и риган. Отгоре подредете чушки, гъби, царевица, луканка и маслини. Поръсете с кашкавал. По желание кашкавалът може да се сложи първи, а всички останали продукти след него. Загрейте фурната на 200 градуса, горно и долно печене с вентилатор. Блатът се изпича първите 3-4 минути най-отдолу, а после тавичката се мести в средата и запича до готовност. Поднесете пицата със сос по избор. Добър апетит! 



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...