Необходими продукти:
- 400 грама фини кори за баница/баклава
- 400 грама лапад
- 1 връзка зелен лук
- 50 грама краве масло
- Сол на вкус
- 1 връзка пресен джоджен
- 350 грама сирене, натрошено
- 2 яйца + 400 грама кисело мляко
- 2 супени лъжици брашно
- 250 милилитра газирана вода
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка захар
Намажете с масло подходяща тава,
в тенджера задушете зеления лук, лапада, джоджена и подправете със солта. Разделете корите, върху всяка кора разнесете от зелената плънка и поръсете със сирене. Завийте на руло и подредете в тавата. Направете всички кори по този начин. Намажете с разстопено масло и залейте баницата със смес от разбити яйца, кисело мляко, брашно, газирана вода, щипка сол и захар. С въртеливи движения на тавата, разпределете заливката навсякъде. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Първите 10-15 минути изпечете най-отдолу на фурната, а след това преместете баницата в средата. Изпечете до златиста коричка. След готовност завийте баницата с влажна кърпа или намажете с масло. Изчакайте да изстине, ражрежете и поднесете. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар