RSS

събота, 23 април 2022 г.

Кифлички с локум и орехи


Необходими продукти: 



  • 250 грама кисело мляко 
  • 250 грама разтопено масло/мас
  • 200 грама пудра захар 
  • 500 грама брашно 
  • 10 грама бакпулвер 
  • 20 грама ванилова захар 
  • 140 грама цветен локум/роза
  • 100 грама орехи
  • Пудра захар за поръсване 



Начин на приготвяне:



Киселото мляко се смесва с бакпулвера, ваниловата и пудрата захар. Прибавя се разтопеното масло/мас и се разбърква. Брашното се пресява и се комбинира с течните съставки. Замесва се меко тесто, при необходимост се прибавя още малко брашно. Тестото е много приятно за работа, лесно се разточва и реже. Оставете го да почине за 20 минути. Разделете го на две части и разточете кори. Използвайте силиконова подложка или дъска. Разрежете кората на равни триъгълници. Във всеки сложете парченца локум и орехче. Завийте кифличките от широката към тясната страна и подредете в тавичка, предварително покрита с лист хартия за печене. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Първо сложете за 10 мин най-долу, а след това преместете тавата в средата. Печенето продължава до лек златист загар. След готовност, завийте кифличките с влажна кърпа и след 10 минути ги поръсете обилно с пудра захар. Може да се съхраняват в метална кутия с капак, остават меки за по-дълго време. Да ви е сладко! 




0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...