Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 1 обелен и настърган морков
- 1 зелена чушка, почистена
- 1 мек, обелен и настърган домат
- 1 тиквичка, обелена
- 1 шепа фиде
- Сол, черен пипер на вкус
- 1 чаена лъжичка куркума
- 1 супена лъжица краве масло
- 2-3 стръка пресен копър
- 1 скилидка чесън, пресована
- 1 цяло яйце + 200 грама кисело мляко
- Няколко стръка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
В тенджера загрейте маслото и задушете в него нарязани ситно лук, чушка, чесън, настъргани морков и домат. Разбъркайте и прибавете сол, черен пипер и куркума. Към зеленчуците добавете обелена и нарязана на ситни кубчета тиквичка. Подправете с пресен копър. Сложете фидето, налейте около 2.5 литра вода и варете 20 минути. След готовност, изчакайте супата да изстине и я застройте с разбитото яйце и киселото мляко. Поръсете с пресен магданоз. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар