RSS

петък, 29 април 2022 г.

Хрупкави пържени шпроти

 

Необходими продукти:


  • 500 грама шпроти
  • 3 супени лъжици царевично брашно
  • 2 супени лъжици бяло брашно
  • 1 супена лъжица пълнозърнесто брашно
  • Олио за пържене
  • Прясно изцеден сок от лимон


Начин на приготвяне:

Шпротите се овалват в смес от трите вида брашна. За да не се кашват, в сгорещената мазнина се пускат една по една. Пържат се в повече олио, за да покрие добре рибките, до златисто-кафяв загар. Отцеждат се от излишната мазнина и се подреждат в подходящо плато. Украсяват се с лимонови резенчета и се гарнират с прясно изцедения цитрусов сок. Поднасят се топли. Добър апетит! 



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...