Необходими продукти:
- 300 грама макарони пене
- 1 глава лук
- 100 грама пресен спанак, почистен
- 200 грама шунка, нарязана ситно
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 100 милилитра готварска сметана
- Сол, черен пипер на вкус
- 50 грама царевица
- 100 грама заквасена сметана
- 30 грама масло, една чаша вода
Начин на приготвяне:
В купа налейте вода и оставете да заври. Добавете сол, една чаена лъжичка и сложете макароните. Идеята е да се бланшират за 10 минути и отцедят от водата. В друг съд се разтопява масло, запържва се лука, заедно със спанака, чесъна и шунката. Наливат се сметаната, водата. Подправя се със сол, черен пипер и се задушава за 10 минути. След това към получения сгъстен сос добавяме пастата, царевицата водата. Оставяме макароните да се готвят за още 10 минути, изключваме котлона и накрая подправяме със заквасената сметана. Добър апетит!