Необходими продукти:
• 400 грама кисело мляко
• 20 грама амонячна сода
• 10 грама бакпулвер
• 15 супени лъжици захар
• 20 супени лъжици разтопена свинска мас
10 грама ванилова захар
• кората от два лимона
• 9 яйца - 6 за тестото и 3 за гланц
• брашно - колкото поеме за средно меко тесто (около 1.500 кг), докато спре да лепне
• захар за поръсване
100 грама смлени орехи за поръсване
Начин на приготвяне:
Киселото мляко се слага в купа, към него се добавя амонячната сода и се погася. Яйцата се смесват със захарта и ваниловата такава, разбиват се с миксер. Брашното се пресява в купа заедно с бакпулвера, цитрусовите настъргани кори, разтопената мас, яйчената смес и млякото с амоняка. Забърква се лепкаво тесто - отначало с лъжица, а после се измесва с ръце, докато се получи гладко, средно меко тесто. Завива се и се оставя да почине за час. След това, от тестото се разточва кора с дебелина 0.5-1 см и се изрязват форми по желание. Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене, намазват се с яйце и се поръсват със захар и орехи. Пекат се в предварително загрята на 180 С фурна до леко зачервяване. Да ви е сладко ! Светли Великденски празници!
1 коментара:
Dobre izglejdat .Da vi e sladko.
.
Публикуване на коментар