Необходими продукти:
- 1 яйце
- 100 грама разтопено кокосово масло
- 1 чаена лъжичка канела
- Кората на един лимон
- 10 грама ванилия
- 10 грама бакпулвер
- 3 супепи лъжици кисело мляко
- 1 чаена чаша брашно от спелта
- 2 супепи лъжици рожков на прах
- 2 супени лъжици смляно ленено семе
- 2 супени лъжици овесени ядки
- 50 грама сусам
- 50 грама сурови слънчогледови семки
- 50 грама млени тиквени семки
Начин на приготвяне:
В купа чукнете яйцето, добавете ванилията, канелата и кората на лимона. Разбъркайте, добавете рожкова, лененото семе, овесените ядки, сусама, слънчогледовите и тиквени семки. Отново разбъркайте с дървена лъжица. Към сместа се слага маслото и киселото мляко, смесено с бакпулвера. Разбърква се до еднородност. Ако сместа стане гъста добавете лимонов сок, а ако 2 рядка, добавете брашно (може по избор). Застелете тава с хартия за печене, с помощта на лъжица загребете и оформете бисквити. Лъжицата се мокри в студена вода за по-лесно оформяне. Фурната се загрява на 180 градуса, изпичат се за 30 минути. Бисквитите нямат захар и са здравословни, охладете и им се насладете без угризения!