Необходими продукти:
- 400 грама кори за баница
- 300 грама натрошено сирене
- 2 връзки лапад
- 250 грама спанак
- 1/2 връзка пресен джоджен
- 3 домашни яйца
- 1 кофичка кисело мляко
- 200 мл газирана вода
- 1 чаена лъжичка сол
- 70 грама краве масло
Начин на приготвяне:
Намажете дъното на тава с мазнина и покрийте с два реда кори. В тиган разтопете маслото и сотирайте спанака, лапада. Добавете джоджен, сол. С лъжица загребете от сместа и сложете върху корите. Покрийте с още две, поръсете с натрошено сирене и редувайте двете плънки. Завършете баницата с ред кори и направете заливката. За целта разбивате яйцата с щипка сол, смесвате с газираната вода и киселото мляко. Разрязвате баницата с остър нож и разпределяте сместа отгоре и отстрани на всички фуги. Загрявате фурна на 180 градуса и печете първо отдолу за 10 мин, след това в средата на фурната за още 30. След готовност завийте с влажна кърпа. Добър апетит.