2-3 печени червени чушки, почистени и нарязани на лентички
100 грама шунка, нарязана фино
70 грама краве сирене
100 грама кашкавал
50 грама царевица от консерва
1 сурово яйце
Начин на приготвяне:
В купа изсипете брашното и към него добавете маята. Топлата вода смесете със солта, захарта, зехтина и оцета. Комбинирайте сухите с течните съставки и пригответе тесто. Изчакайте го да втаса, набрашнете плот и разпънете тестото, оформяйки блат. Сложете го в тавичка за пица. В купичка смесете доматения сос с ригана, босилека, захарта, солта и магданоза. Разбъркайте и старателно намажете основата за пицата. Отгоре подредете нарязаните на лентички чушки и шунката. Поръсете с настъргани сирене и кашкавал. Гарнирайте с останалите печени чушки, поръсете с царевица и нарязан магданоз или пресен босилек. В средата на блата направете вдлъбнатина, в която чукнете яйцето. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете пицата до готовност. Средно ще отнеме около 30-35 минути. Охладете я след изпичане, разрежете и поднесете с млечен ментово-чеснов сос или друг по ваш избор. Комбинирайте пицата с любимо питие като хладна бира, за още по-голяма наслада. Да ви е вкусно!
Нарежете сиренето на кубчета и ги сложете в камера за половин час. През това време разбийте яйцата в купичка, а в друга сложете натрошения чипс, смесен с пушения червен пипер. Извадете сиренцата, потопете ги в яйцата, след това в хрупкавата смес. Повторете два пъти и изпържете в достатъчно мазнина, добре сгорещена. Отцедете хрупкавите хапчици, подредете в чиния и поднесете топли. Добър апетит!
В голяма купа чукнете яйцата. Добавете мазнината, самардалата (шарената сол), захарта и разбъркайте. Сложете киселото мляко, сиренето и двата вида брашна, смесени с маята. Разбъркайте сместа и изчакайте да втаса. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете на горен и долен реотан в продължение на 40-45 минути. Охладете, разчупете и поднесете с айрян или кисело мляко. Добър апетит!
Измийте тиквичките и ги настържете в купа. Добавете сол и отцедете от излишната вода. Прибавете черен пипер, кашкавал, лук, чесън, копър, яйца, кисело мляко и брашно. Разбъркайте сместа до хомогенност и я разпределете в тава, покрита с лист хартия за печене. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете до златиста коричка. Охладете блата. Комбинирайте майонезата с цеденото мляко, сметаната, копъра, солта и разбъркайте. Добавете печурките и с получената смес намажете блата. Завийте на руло и украсете с млечен сос и бейби моцарела. Разрежете, охладете за час и поднесете. Добър апетит!
Пригответе тесто като смесите брашното с маята, а към тях прибавите водата, зехтина, захарта и солта. Разбъркайте и замесете тесто. След като втаса, разделете на части и разточете. Върху всяка тестена кора сложете разтопено масло, добавете сирене, кашкавал, домат и шарена сол. Пригответе по същия начин и останалите кори. Изпечете пърленките в сгорещен тостер. След готовност разрежете и поднесете топли. Идеални са с каничка айрян или кисело мляко. Добър апетит!
5 чаени чаши вода или пилешки бульон, може и зеленчуков
Начин на приготвяне:
Настройвате уреда на програма за пържете, наливате мазнината и след като се сгорещи запържвате лука. След това прибавяте ориза, солта, черния пипер, куркумата и накрая пилешкото месо + нахута. Разбърквате сместа, слагате спанака, нарязания ситно джоджен и водата или бульона. Изберете програма за готвене, при мен е бутонът Stew, задайте време 45 минути и натиснете старта. След готовност, уредът ще премине на режим поддържане на температурата на ястието, изключете го, разпределете порции и се насладете на вкуса. Добър апетит!
В купа сложете брашното и към него прибавете маята. Разбъркайте съставките. В друг съд налейте водата, прибавете солта, захарта и зехтина. Комбинирайте със сухите продукти и пригответе тесто. Покрийте с влажна кърпа съда, докато втаса и разделете на две части. От това количество тесто ще приготвите две пици. Разтеглете първата така, че да покрие плътно тавичката. В купа смесете доматената паста с ригана, босилека, чубрицата. Намажете блата с готовия сос и гарнирайте с маслините, царевицата, луканката и кашкавала. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете пицата до готовност. Пригответе втората по същия начин. След като изстине украсете с листенца свежа рукола, разрежете и поднесете. Добър апетит!
В купа чукнете яйцата, добавете солта и ги разбийте. Прибавете киселото мляко, сиренето, олиото, нарязаните спанак и джоджен. Разбъркайте, а в друг съд комбинирайте бакпулвера с брашното. Смесете всички продукти и разбъркайте с дървена шпатула. Застеле тавичка с хартия за печене, разпределете сместа и я загладете. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете питата за 35-40 минути. Пробвайте дали е готова със суха клечка за зъби. Охладете, разрежете и поднесете питата, гарнирана с кисело мляко. Добър апетит!
След като изпечете месо или друг вид месни продукти на скара или барбекю, задушете ги за 30 минути и отделете в купичка получения сос. Към него прибавете доматеното пюре, захарта, солта, соевия сос и горчицата. Разбъркайте сместа до хомогенност и охладете. Поднесете соса като гарнитура към мешана скара и други печени меса. Добър апетит!
Накиснете боба от вечерта, на сутринта сменете водата и го сварете до готовност. Отцедете течността и охладете. В тенджера загрейте олио, запържете нарязан ситно пресен и стар лук. Добавете месото, чесъна и скълцания джоджен. Подправете със сол, черен и червен пипер на вкус, чубрица, доматено пюре и щипка захар. Налейте вода, сипете боба и гответе на тих огън за 40 минути. Разпределете яхнията в купички, поръсете с нарязан ситно пресен магданоз. По желание добавете и скилидки чесън. Добър апетит!
Измийте, подсушете и нарежете ситно лука и лапада. Запържете ги в сгорещено олио. Прибавете каймата, черния пипер, кимиона, солта и червения пипер. Добавете настъргания домат, чесъна и ориза. Разбъркайте сместа и след като се запържи я пресипете в подходяща тава. Налейте вода, около 4 чаени чаши и загрейте фурната на 200 градуса. Гответе ястието докато течността изври, а ориза набъбне. Пригответе бешамелов сос като запържите брашното в маслото и разредите със смес от млеката. Подсолете соса и след като се сгъсти го разпределете върху ястието. Върнете във фурната да се запече за още 20 минути. Разрежете мусаката на парченца и поднесете топла. По желание гарнирайте с пресен чесън или подправки. Добър апетит!