Необходими продукти:
- 400 грама кори за баница, фини
- 1 връзка зелен лук
- 300 грама пресен спанак
- Сол на вкус
- 2 супепи лъжици масло и зехтин отделно за намазване на тавата
- 300 грама меко сирене, тип Дунавия или крема сирене
- Половин връзка пресен джоджен или копър
Начин на приготвяне:
Пригответе плитка тава, намажете я със зехтин и сложете 2 кори на дъното. В тиган разтопете масло и задушете спанака, зеления лук, джоджена. Добавете сол, копър по желание. Вътре в тази смес прибавете сиренето и разбъркайте. Сложете върху корите част от плънката и покрийте с други 2 кори. Редувайте спанак, кори, докато свърши пълнежа, завършвайки баницата с две тестени кори. Разрежете на равни парченца и намажете с масло. Загрейте фурната на 180 градуса, изпечете за 30-35 минути. Преди да изключите фурната свалете баницата в най-долтата й част, върху решетката за 5 минути. Поднесете топла и добър апетит!