Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 2 моркова
- 2-3 по-меки домата
- 2 червени чушки
- 1 зелена чушка
- 1 тиквичка
- 1 патладжан
- 500г овкусена кайма
- 2-3 скилидки чесън
- 3-4 стръка пресен магданоз
- 1 с.л червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
- 50 мл бяло вино
- 60 г масло
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва, заедно с настърганите моркови в малко масло. Разбърква се, след което се добавят нарязаните на ситно зеленчуци - тиквичката, патладжанът, скилидките чесън и чушките. Разбърква се, подправя се с червен пипер, сол и черен пипер на вкус, след което се прибавят и обелените и нарязани на ситно домати. Магданозът се наситнява и се добавя към сместа, налива се бялото вино, след което ястието се оставя да се задуши за 15-на минути на слаб огън. Отделно в друг по-дълбок съд се разтапя масло, в което се изпържват кюфтенцата, оформени предварително - с големина колкото орех. След готовност се прибавят към соса и ястието се поднася топло. Добър апетит!