Необходими продукти :
- 5-6 яйца
- 1/2 патладжан
- 1/2 тиквичка
- 1 глава червен лук
- 2 червени чушки
- 2 зелени чушки
- 100 г сварен зелен фасул
- 2 домата
- 3 мариновани чушки
- 3 скилидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
- 100г чорисо
- 150г гъби
- нарязан магданоз
- зехтин
Начин на приготвяне :
В тефлонов тиган се запържва нарязаното на ситно чорисо. Патладжанът, тиквичката и лукът се нарязват на кубчета. Запържват се в мазнината от чорисото, след което се прибавят нарязаните на колелца зелена и червените чушки, маринованите чушки. Разбърква се добре, прибавят се 2-3 с.л зехтин. Към зеленчуковата смес се прибавят и зеленият фасул, нарязаните гъбки и доматите, нарязани на ситни кубчета. Всичко това се разбърква добре, овкусява се със сол и черен пипер на вкус и се оставя да къкри на слаб огън около 30 минути. Накрая се разбиват яйцата и се прибавят към зеленчуците. Бърка се около 2-3 минути и се сваля от огъня. Скилидките чесън се пресоват и се прибавят заедно с нарязаният на ситно магданоз. Сервира се както топло, така и студено :)