Необходими продукти:
- 5-6 свински филенца
- 1 чаена лъжичка краве масло
- 3 супени лъжици брашно
- сол, черен пипер, кимион на вкус
- 150 милилитра прясно мляко
- 200 грама кисело мляко
- 250 грама топено сирене за мазане
- 2 стръка пресен магданоз
- 150 грама шунка, нарязана на кубчета
- 3-4 кисели краставички, нарязани ситно
- 100 грама сладка царевица от консерва
- 2 стръка пресен копър
- 1-2 супени лъжички марината от киселите краставички + лука
Начин на приготвяне:
Маслото се сгорещява, филето се набрашнява и се сотира за 3-4 минути от всяка страна. Подправя се със сол, черен пипер и кимион на вкус. Отцежда се и се подрежда в тава или йенски съд.
В същата мазнина се запържва останалото брашно. Киселото и прясното мляко се смесват, прибавя се топеното сирене и се разбърква до хомогенност. Налива се към сместа с брашното. Добавят се нарязан ситно пресен копър, магданоз, кисели краставички, шунка и царевица.
Разбърква се, налива се малко марината от краставичките и след като се сгъсти, сосът се разпределя върху месото.
Фурната се загрява на 180-200 градуса и ястието се запича за 30-40 минути. Добър апетит!