Необходими продукти:
- 300 грама печурки или друг вид гъби
- 2 глави лук и 2-3 скилидки чесън
- Сол, черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица масло
- 1 чаена лъжичка кафява захар
- 1/3 чаена чаша бяло вино
- 2 обелени моркова
- 2-3 стръка прясна мащерка
Начин на приготвяне:
Загрейте маслото на силен огън и прибавете нарязан на фини полумесеци лук. Прибавете захарта и разбъркайте. След като си промени цвета и хване кафяв загар, нарежете морковите на кръгчета и заедно с гъбите - може и цели, ако са ситни, ги прибавете към лука. Овкусете с цели скилидки чесън, сол, черен пипер на вкус. Разбъркайте отново и налейте виното. Задушете сместа за 10-15 минути, намалете мощността на котлона на средна. Непосредствено преди да свалите ястието от огъня, добавете съвсем малко масло - 1 чаена лъжичка и разбъркайте. Поръсете ястието с прясната мащерка. Добър апетит!