Необходими продукти:
За тестото:
- 300 грама брашно
- 125 мл топла вода
- 7 грама суха мая
- 10 грама кафява захар
- 10 грама сол
- 1 чаена лъжичка балсамов оцет
- 2 супепи лъжици зехтин
- Брашно за доомесване
- 3 супени лъжици доматена паста
- 1 чаена лъжичка босилек
- 1 чаена лъжичка риган
- Сол на вкус + щипка захар
- 250 грама фино нарязано свинско филе
- 4-5 кисели краставички, нарязани на ситно
- 100 грама царевица от консерва
- 150 грама пресни печурки
- 1-2 зелени чушки, почистени и нарязани на кръгчета
- 200 грама настърган кашкавал или моцарела
- Маслини, листа спанак и моцарела за украса
Начин на приготвяне:
В купа пресейте брашното и добавете сухата мая. В топлата вода добавете зехтина, балсамовия оцет, солта и захарта. Разбъркайте и изсипете към сухите съставки. Замесете тесто и го оставете на топло. Ако лепне, добавете още малко брашно и доомесете. След втасването разрежете топки, според вашите предпочитания за големина. Разточете блат и го сложете върху хартия за печене. Загрейте фурната на 250 градуса и сложете основата да се изпече за 3-4 минути най-долу. Извадете и намажете с доматена паста, смесена със сол, захар, риган и босилек. Гарнирайте с филето, гъбите, краставичките, царевицата, чушките. Поръсете с кашкавал. Сложете пицата в средата на фурната и допечете на 200 градуса за 10 минути. След готовност, като поизстине малко, украсете със спанака, моцарелата и маслините. Разрежете и поднесете. Добър апетит!