Необходими продукти:
- 300 грама зрял боб, сварен и отцеден
- 300 грама кайма, овкусена предварително
- 1 глава лук
- 1 обелен морков, нарязан на кубчета
- 1 обелен домат, настърган
- 1 зелена чушка, почистена и нарязана ситно
- 3-4 обелени скилидки чесън
- Няколко стръка пресни магданоз, керевиз и джоджен
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1 чаена лъжичка чубрица
- Олио или зехтин за запръжка
- Сол, черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В тенджера загрейте мазнина и запържете лука. От каймата оформете ситни кюфтенца и ги прибавете към него. Задушете за 5 минути и разбъркайте. Добавете нарязаните чушка, морков, домат и скълцаните пресни подправки. Подправете със сол, черен, червен пипер, чубрица и разбъркайте. Сложете целите скилидки чесън и отцедения, предварително сварен боб. Налейте около 250 милилитра вода и оставете яхнията да къкри на тих огън за 30 минути. По желание сгъстете боба с малко натурално нишесте, размито в топла вода. Поднесете яхнията топла, добър апетит! 🥂