Необходими продукти:
- 250 грама пресни печурки
- 1 чаена лъжичка краве масло
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1/2 чаена чаша ориз
- 150 грама пресен спанак
- 1-2 стръка пресен джоджен
- 1 скилидка чесън
- Сол, черен пипер на вкус
- Сок от половин лимон
- 1 яйце и 200 грама кисело мляко
- Около 2 литра вода
Начин на приготвяне:
В тенджера разтопете маслото и сотирайте предварително почистените и нарязани гъбки. Добавете наситнен лук, чесън, морков - настърган или на кубчета, нарязан ситно спанак. Задушете за 2-3 минути, подправете със сол, черен пипер и джоджен. Налейте водата, заедно с лимоновия сок и оставете да заври. След завиране прибавете ориза и гответе още 15 минути. Изключете от котлона и оставете супата да се поохлади за 10 минути. Направете застройката от разбито цяло яйце, смесено с кисело мляко, загребете черпак от бульона, разбъркайте и налейте сместа към супата. Поръсете с пресни подправки по избор и поднесете. Добър апетит!