Прясното мляко се налива в тенджера, добавят се ваниловата захар и есенцията, разбърква се и сместа се загрява. В друг съд се комбинират жълтъците, захарта, маслото и нишестето. Разбъркват се до еднородност. Сгорещеното мляко се налива към сместа на тънка струйка, бърка се енергично до сгъстяване на крема. Пригответе купички, разпределете сладкото от смокини и налейте пухкавата смес. Охладете и поднесете. Да ви е сладко!
В тенджера разтопете и сгорещете маслото. Обелете картофите, измийте и ги нарежете на кубчета. Сотирайте ги в мазнината за 5-10 минути и ги изсипете в йенски съд с капак. Поръсете със скълцан копър и чесън. В останалото масло запържете ситно нарязаното месо и подправете със сол, черен пипер на вкус. Добавете гъбите и морковите. Разбъркайте и преместете сместа при картофите. Загрейте още малко масло, в него запържете брашното и разредете със смес от кисело и прясно мляко. Разбъркайте до сгъстяване на соса и с него гарнирайте ястието. Сложете йенския капак, загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 50 минути. Поднесете ястието топло, добър апетит!
Загрейте подходящ тиган на котлона и го намаслете. В купа разбийте яйцата, добавете млеката, захарта, солта и брашното. Разбъркайте до хомогенност и отсипете в тигана от сместа с помощта на черпак. Внимателно разстелете тестото с въртеливи движения и изпечете палачинката от двете страни. Пригответе всички по същия начин. Вземете подходяща чиния, сложете първата палачинка и я намажете с крема сирене. Гарнирайте с луканка, кисели краставички и настърган кашкавал. Пригответе чеснов сос от картофеното пюре, киселото мляко, чесъна, солта и лимоновия сок. Разбъркайте и с получения дресинг гарнирайте втората палачинка. Сложете плънка по избор и продължете подредбата според вкуса ви. Завършете тортата с чеснов сос, поръсете с кашкавала и украсете с луканка, кисели краставички и магданоз. Охладете, разрежете и поднесете. Добър апетит!
Загрейте тостер пресата, през това време разгърнете корите две по две. Намажете всяка с разтопено масло. Разбийте яйцата, прибавете към тях сиренето, изварата и киселото мляко. Разбъркайте сместа до еднородност. Разпределете една супена лъжица от плънката в единия край на корите и ги сгънете на две. Сложете още малко от плънката и завийте още веднъж. Намажете баничката с масло и я изпечете в тостера до готовност. По същия начин пригответе и останалите. Добър апетит!
В купа чукнете яйцата, добавете захарта и олиото. Прибавете ванилията и разбийте сместа до хомогенност. Комбинирайте киселото мляко с бакпулвера и разбъркайте. След като шупне, изсипете сместа към яйчената, добавете брашното и разбъркайте до еднородност. Прибавете част от шоколада, размесете и разпределете тестото в намаслени форми или хартиени кошнички. Поръсете с останалите шоколадови парченца. Загрейте предварително фурната на 180 градуса, отгоре и отдолу, изпечете кексчетата в продължение на 25-30 минути. Охладете, подредете мъфините с поднос и им се насладете. Добър апетит!
Разстелете корите и намажете всяка с разтопеното масло. Смесете половината от цитрусовите корички с орехите и канелата. Поръсете върху всеки лист и завийте във формата на охлюви. Подредете ги в намазнена тава. Намаслете баклавичките с останалото масло, загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 30 минути отгоре и отдолу. Охладете печивото и пригответе сиропа. За целта смесете захарта с водата, бъркайте докато се разтвори и сгъсти леко. Прибавете останалите цитрусови корички и ванилията, за да придадат свежест на течността. След 4-5 минути варене свалете от котлона и залейте баклавата равномерно с помощта на черпак. Охладете я напълно и непосредствено преди да я поднесете, украсете с течен шоколад. Добър апетит и да ви е сладко!
В тенджера смесете млякото и водата, подправете със сол и добавете нарязаното ситно шкембе. Оставете течността да заври, а през това време сгорещете маслото и запържете настърганите моркови. Отцедете оцветената мазнина, премахнете зеленчука и сгорещете отново. Запържете брашното докато се разтвори. Към тази смес прибавете 1-2 черпака от чорбата и разбъркайте до еднородност. Налейте бульона към чорбата, разбъркайте и оставете да къкри на тих огън за още 10 минути. През това време обелете чесъна, пресовайте скилидките и ги смесете с оцет. Поднесете шкембе чорбата гореща, гарнирайте я с чесновата смес и чили по желание. Добър апетит!
Сварете ушите, почистете и ги охладете. Нарежете на тънки ивици и запържете в зехтина. Подправете със сок от лимон, сол и червен пушен пипер. Той придава чудесен вкус и аромат на всяко ястие, приготвено с или без месо. Разбъркайте ушите и налейте виното. Задушете за 30 минути на тих огън, накрая прибавете барбекю соса. Поднесете мезето топло, гарнирано с резенче лимон. Добър апетит!
Нарежете айсберга на ивички, както режете зеле за салата и го сложете в купа. Обелете и настържете цвеклото, добавете го към зеленчука и подправете със солта, лимоновия сок и зехтина. Разбъркайте, украсете с резенче лимон и магданоз. Охладете и поднесете! Добър апетит!
Корите се разстилат две по две и се намазват с масло, смесено с олио. Всеки лист се поръсва със сирене и се завива на руло. Свива се от единия край към другия, така че да се получи розичка. По същият начин де приготвят останалите кори, подреждат се едни до други в намаслена тава. Яйцата се чукват в купа, добавя се солта и захарта, разбиват се до еднородност. Прибавят се бирата, разбърква се и накрая киселото мляко. Баницата се намазва старателно с останалото масло и се залива с млечната смес. Фурната се загрява на 190 градуса, отгоре и отдолу и баницата се изпича за 40 минути. След готовност се напръсква със студена вода и се завива. Като изстине се забождат късмети на всяка розичка. Приготвена по този начин, баницата не се нуждае от разрязване с нож. Лесно и удобно се разчупва. Добър апетит!
В тенджера запържете лука и прибавете каймата. Раздробете я с помощта на дървена бъркалка. Сложете сол, черен пипер, чубрица, чесън и магданоз. Разбъркайте плънката и добавете ориза. Запържете още 3-4 минути сместа и я охладете. С нея и помощта на лъжица напълнете чушките и ги запушете с резенче картоф. Подредете в подходяща тава или йенски съд. Налейте водата, загрейте фурната на 190-200 градуса и запечете ястието за 40 минути. Прецедете отделения от печенето бульон, а към него прибавете киселото мляко. Разбъркайте до еднородност. В друга тенджера разтопете маслото, запържете брашното и разредете с млечната смес. Овкусете със сол и сок от лимон. Със соса залейте чушките и върнете ястието обратно във фурната, за да се допече още 10-15 минути. Поднесете топло. Добър апетит!