RSS

петък, 28 юни 2013 г.

Rizzotto - Ризото с нахут, гъби и зеленчуци

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч сварен нахут
  • 2 ч.ч дългозърнест ориз
  • 1 глава лук
  • 250 г пресни печурки
  • 2 моркова
  • 200 г царевица
  • шепа грах
  • 2-3 стръка копър
  • олио за запръжка
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне :

Лукът се изчиства и нарязва на ситно. Запържва се в мазнина, в която се прибавят и нарязаните гъби, оризът, морковите, нарязани на кубчета, царевицата, нахутът, грахът и копърът, нарязан на ситно. Разбърква се много добре и се овкусява със солта и пипера.
Долива се вода (6 чаени чаши ) и се оставя да къкри на бавен огън. Ястието е готово след като водата се редуцира и зеленчуците омекнат. 


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...