RSS

вторник, 25 юни 2013 г.

Пуешка пържола на тиган


Необходими продукти : 


  • 1 кг пуешки пържоли
  • 2-3 яйца
  • 100 г галета
  •  2 с.л царевично брашно
  • 10 г брашно от чесън 
  • сол на вкус
  • кимион и черен пипер на вкус
  • 60-80 г масло


Начин на приготвяне :

Яйцата се разбиват с телена бъркалка. Към галетата се прибавят царевичното брашно, брашното от чесън и малко сол. Разбърква се , за да се смеси всичко добре. Всяка пържола се осолява и овкусява  с  пипер и кимион. Потапя се в разбитите яйца, след което се овалва в сместа от галета и брашно и се пържи на слаб огън в маслото. По същия начин се процедира и с останалите пържолки.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...