Необходими продукти
- 300г пилешко месо
- 1 червена чушка
- 400г микс морски дарове
- 1 глава лук
- 3-4 скилидки чесън
- 200г ориз
- 100г грах
- 500мл пилешки бульон
- 1/4 ч.л шафран
- магданоз
- сол и черен пипер
- зехтин
- 1 лимон
Начин на приготвяне
Пилешкото месо се нарязва на кубченца, лукът и чушката се наситняват, а скилидките чесън се счукват. Оризът се измива добре. В малко зехтин се запържва пилешкото месо - на силен огън за около 2-3 минутки докато се зачерви. Изваждат се парченцата пиле и се оставят да се изцедят. В същата мазнина се запържва чушката и магданозът - за около минута .В друг съд (дълбок голям тиган) се загрява още малко зехтин и се запържват лукът и чесънът на средно силен огън за 2 минути, като се бърка с дървена лъжица. Добавя се оризът, шафранът и пилешкият бульон. След като заври се добавят и парченцата пилешко месо, а огънят се намаля на максимално. Оставя се да къкри за около десетина минути. След това се добавят грахът, морските дарове, сместа от чушка и магданоз и малко сол, разбърква се и се оставя да къкри още 10 минути. Преди сервиране се гарнира с лимонови резенчета.
0 коментара:
Публикуване на коментар