RSS

сряда, 26 юни 2013 г.


Бабините гюзлеми на сач



Необходими продукти


  • 5 бр. яйца
  • 250 г сирене
  • 1 с.л. хлябна сода
  • 1 с.л. оцет
  • 400 г кисело мляко
  • 100 мл топла вода
  • брашно, колкото поеме за твърдо тесто                                                           


Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват. Прибавя се сиренето и се добавя киселото мляко, разбито със содата и оцета. Накрая се прибавя и брашното. Докато сипваме брашното, прибавяме и горещата вода. При месенето се удря 30 пъти в плота. След това се оставя да престои около половин час. От него се правят малки топки, който се разточват като питчици. Пекат се на сач, като при обръщането им се намазват с малко масло.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...