RSS

сряда, 26 юни 2013 г.


Свежа "Айсберг" салата със сос "Айоли"

Необходими продукти:

  • 200 г салата айсберг
  • 2 бр доматчета
  • 4-5 обезкостени зелени маслини
  • лимонов сок на вкус
  • сол на вкус

за айолито:

  • 2 жълтъка
  • олио 
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 с.л фино смляна галета
  • сок от половин лимон
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне : 

Салатата се нарязва на кубчета и се слага в подходяща купа. Нарязват се доматчетата и се прибавят към салатата, заедно с нарязаните на кръгчета маслинки, сол на вкус и лимонов сок. Всичко се разбърква добре. "Айоли" сосът се прави като към жълтъците се прибавя на тънка струйка олио и се пасира до полу сгъстяване на сместа. Още при пасирането се прибавят скълцаните скилидки чесън, черен пипер на вкус и сокът от лимона. Най-накрая се добавя галетата и се пасира 1-2 пъти още. Готовата салата се залива с полученият сос, охлажда се поне за 15-тина минути в хладилник и се поднася :) 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...