Свежа "Айсберг" салата със сос "Айоли"
Необходими продукти:
- 200 г салата айсберг
- 2 бр доматчета
- 4-5 обезкостени зелени маслини
- лимонов сок на вкус
- сол на вкус
- 2 жълтъка
- олио
- 2-3 скилидки чесън
- 1 с.л фино смляна галета
- сок от половин лимон
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне :
Салатата се нарязва на кубчета и се слага в подходяща купа. Нарязват се доматчетата и се прибавят към салатата, заедно с нарязаните на кръгчета маслинки, сол на вкус и лимонов сок. Всичко се разбърква добре. "Айоли" сосът се прави като към жълтъците се прибавя на тънка струйка олио и се пасира до полу сгъстяване на сместа. Още при пасирането се прибавят скълцаните скилидки чесън, черен пипер на вкус и сокът от лимона. Най-накрая се добавя галетата и се пасира 1-2 пъти още. Готовата салата се залива с полученият сос, охлажда се поне за 15-тина минути в хладилник и се поднася :)
0 коментара:
Публикуване на коментар