RSS

сряда, 26 юни 2013 г.

Ориз по китайски и хрупкави мариновани крилца

Необходими продукти : 

  • 1 ч.ч ориз
  • 1 глава стар лук
  • 2 моркова
  • зелена и червена чушка
  • 200 г печурки 
  • 100 г бамбук от консерва
  • сол на вкус
  • олио
  • светъл соев сос
  • 2 с.л натурално нишесте
  • 2-3 ч.ч вода или бульон
  • 500-600 г пилешки крилца
  • 1 с.л разтопен мед
  • 1 с.л червен пипер
  • черен пипер на вкус
  • 1 ч.л брашно от чесън
  • сол на вкус
  • олио


Начин на приготвяне :


Приготвя се марината от червения пипер, меда, черен пипер, чесъна и сол. Крилцата се накисват в тази смес, добавя се олио около 3-4 с.л и се разбърква добре. Престояват така поне час, след което се пекат в предварително загрята фурна до готовност. През това време се приготвя гарнитурата. Лукът се нарязва на полумесеци, нарязват се чушките, морковите, гъбите. Запържват се зеленчуците, добавя се сол на вкус. Разбърква се добре, след което се прибавя и оризът. Наливат се 2-3 ч.ч вода или бульон на месна основа и се оставя да къкри докато леко се сгъсти. Бамбукът се отцежда и се запържва в малко олио, към което се прибавят нишестето и соевия сос  ( на вкус ). След като започне да се посгъстява, бамбукът се изсипва при ориза и се разбърква много добре, за да се смесят всички съставки. Оставя се на слаб огън за около 5-6 минутки, като от време на време се разбърква. Поднася се с маринованите крилца.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...