RSS

сряда, 26 юни 2013 г.

Пица с много екстри



Необходими продукти 

за тестото : 
  • 500г брашно
  • 10г суха мая или 1/4 пакетче жива мая
  • 1/2 ч.ч олио или зехтин
  • 1 ч.л захар
  • 1 ч.л сол
  • 1 ч.ч вода

за пицата :

  • доматен сос, към който се прибавят по 1 чаена лъжица чубрица, босилек и риган.
  • колбаси по избор - салам, луканка, шпеков салам, кренвирши, нарязани пилешки гърди, бекон или друго - каквото решите.
  • 300г настърган кашкавал
  • 7-8 обезкостени и нарязани маслини
  • 3-4 нарязани на ситно кисели краставички
  • 1ч.ч сладка царевица
  • 7-8 нарязани мариновани гъбки, може и пресни печурки

 Начин на приготвяне :

Замесва се тесто от изброените продукти като към брашното се прибавя сухата мая (ако използвате жива я разтворете в хладка вода - 1 ч.ч.), добавя се солта, захарта, олиото и накрая водата. Всичко се разбърква добре и се замесва, може да се наложи да използвате още малко брашно при месенето. Оставя се задължително да втаса. След което се оформят топчици и се разточват отново с помощта на брашно. Получения блат слагаме в намазнена тава или застлана с хартия за печене. Намазва се с доматения сос и се нареждат всички изброени продукти - колбасите, маслинките, киселите краставички, царевицата, гъбите и кашкавалът. Пече се в предварително загрята фурна на 240 градуса, 15 минути. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...