Пица с много екстри
Необходими продукти
за тестото :
- 500г брашно
- 10г суха мая или 1/4 пакетче жива мая
- 1/2 ч.ч олио или зехтин
- 1 ч.л захар
- 1 ч.л сол
- 1 ч.ч вода
за пицата :
- доматен сос, към който се прибавят по 1 чаена лъжица чубрица, босилек и риган.
- колбаси по избор - салам, луканка, шпеков салам, кренвирши, нарязани пилешки гърди, бекон или друго - каквото решите.
- 300г настърган кашкавал
- 7-8 обезкостени и нарязани маслини
- 3-4 нарязани на ситно кисели краставички
- 1ч.ч сладка царевица
- 7-8 нарязани мариновани гъбки, може и пресни печурки
Начин на приготвяне :
Замесва се тесто от изброените продукти като към брашното се прибавя сухата мая (ако използвате жива я разтворете в хладка вода - 1 ч.ч.), добавя се солта, захарта, олиото и накрая водата. Всичко се разбърква добре и се замесва, може да се наложи да използвате още малко брашно при месенето. Оставя се задължително да втаса. След което се оформят топчици и се разточват отново с помощта на брашно. Получения блат слагаме в намазнена тава или застлана с хартия за печене. Намазва се с доматения сос и се нареждат всички изброени продукти - колбасите, маслинките, киселите краставички, царевицата, гъбите и кашкавалът. Пече се в предварително загрята фурна на 240 градуса, 15 минути.
0 коментара:
Публикуване на коментар