Свинско със зеленчуци, печено в плик
Необходими продукти
- 700 - 800г свинско месо
- 2-3 моркова
- 2 глави стар лук
- 2-3 с.л червено вино
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- 1 ч.л чубрица
- 1 ч.л масло
- 2-3 скилидки чесън за аромат
- 1 плик за печене
Начин на приготвяне
Месото се нарязва на порции и в подходящ съд се смесва с подправките. Слага се в плика, където се добавят и останалите съставки - измитите и нарязани на шайбички моркови, нарязаният на едро лук, маслото, чесънът и накрая виното. Пликът се завързва, всичко се разклаща много добре, до омесване на всички съставки. Пече се на умерена фурна за около час и 20 минути.
0 коментара:
Публикуване на коментар