Традиционен български лучник
Необходими продукти :
- за тестото: 800г брашно
- 1/2 кубче мая + 400мл хладка вода
- 1 ч.л сол
- 1 ч.л захар
- 6-7 глави лук
- 100г смлени орехи
- 1/2 ч.ч олио
Начин на приготвяне :
Замесва се тесто от брашното, маята и 400мл вода, в която са сложени захарта и солта. След като се омеси добре се оставя на топло да втаса. След втасването на тестото се разделя на 3-4 топки, които се разточват на фини кори. Намазнява се подходяща тава и се слага първата кора. През това време лукът се нарязва на ивици, задушава се в олиото, добавят се и смлените орехови ядки. Плънката се слага върху разстланото тесто, отгоре се нарежда втората кора, отново плънка и това се прави и с останалите 2 кори, като завършваме лучника с кора. Печем на 180 градуса около 30-35 минути.
0 коментара:
Публикуване на коментар