RSS

вторник, 25 юни 2013 г.

Пъстър гювеч със свинско месо и вино

Необходими продукти 


  • 500г картофи
  • 600г свинско месо
  • 2 глави лук
  • консерва домати
  • 2 моркова и 7-8 печурки
  • 2 червени чушки
  • 7-8 бамички, нарязани на дребно
  • 2-3 стръка магданоз
  • черен пипер на зърна
  • сол на вкус
  • червен пипер
  • олио за пържене
  • 100мл червено вино

Начин на приготвяне : 

В тенджера се запържват лукът,свинското месо,нарязано на кубчета, нарязаните моркови и гъбки, нарязаните чушки, бамя, добавят се също и картофите - нарязани на едри кубчета и консервираните домати , слага се червеният пипер- на вкус. Всичката тази смес се запържва, след което се добавя малко вода - около 1 и 1/2 ч.ч. Оставя се да къкри на тих огън за 10 минути, като от време на време се разбърква. Непосредствено преди свалянето от котлона се добавят черен пипер на зърна и наситнен магданоз, посолява се на вкус и се налива виното. Ястието се разбърква добре и се прехвърля в подходяща по големина тава. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25-30 минути.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...