Необходими продукти
- 500г картофи
- 600г свинско месо
- 2 глави лук
- консерва домати
- 2 моркова и 7-8 печурки
- 2 червени чушки
- 7-8 бамички, нарязани на дребно
- 2-3 стръка магданоз
- черен пипер на зърна
- сол на вкус
- червен пипер
- олио за пържене
- 100мл червено вино
Начин на приготвяне :
В тенджера се запържват лукът,свинското месо,нарязано на кубчета, нарязаните моркови и гъбки, нарязаните чушки, бамя, добавят се също и картофите - нарязани на едри кубчета и консервираните домати , слага се червеният пипер- на вкус. Всичката тази смес се запържва, след което се добавя малко вода - около 1 и 1/2 ч.ч. Оставя се да къкри на тих огън за 10 минути, като от време на време се разбърква. Непосредствено преди свалянето от котлона се добавят черен пипер на зърна и наситнен магданоз, посолява се на вкус и се налива виното. Ястието се разбърква добре и се прехвърля в подходяща по големина тава. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25-30 минути.
0 коментара:
Публикуване на коментар