RSS

вторник, 25 юни 2013 г.

 Пица "Микс" с домашно приготвено тесто

Необходими продукти :

  • за тестото: 500г брашно
  • 1/2 кубче мая
  • щипка сол
  • щипка захар
  • 100мл светла бира
  • 1ч.ч олио
за плънка на пицата:


  • доматено пюре
  • по шипка риган, босилек, чубрица
  • по щипка сол и захар
  • 150 гр сладка царевица
  • 2-3 броя кисели краставички
  • 100 гр пресни нарязани печурки
  • обезкостени черни маслини
  • 150гр пушен свински бекон
  • 150 гр луканков салам
  • 150гр настърган кашкавал


Начин на приготвяне:


Брашното се пресява в купа. Маята се разтваря в 1ч.ч. топла вода, към нея се прибавят захарта, солта, олиото и бирата. Тази смес се изсипва в брашното и се омесва, след което тестото се доомесва върху набрашнена плоскост. Оставя се да втаса. След втасването тестото се нарязва на части според вашите желания за големина и дебелина на блата. Разточва се с помощта на малко брашно, след което се слага в подходяща тава - върху хартия за печене.
Започваме аранжирането на пицата :) Към доматеното пюре се добавят ригана, босилека, чубрицата, солта и захарта. Готовият вече блат се намазва с тази смес, след което се нареждат и останалите неща - киселите краставички, които предварително са нарязани, царевицата, луканковият салам, беконът, нарязаните обезкостени маслинки, нарязаните печурки и кашкавалът. Получената пица печем в предварително загрята фурна на 240 градуса до готовност. Добър апетит !! :)


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...